בטוח ששמעתם מאנשים המתנגדים למוצרי חלב כי חלב פרה מיועד רק לעגלים, ולכן אין פלא שהוא גורם לבעיות בבני אדם. מומחים יכולים להתווכח האם צריכת חלב אינה טובה לבריאות או לא, אבל השורה התחתונה היא שחלב מהחי עשיר בערכים תזונתיים ומהווה מקור טוב לחלבון, סידן, ויטמין D, ויטמין 2B ושלל רכיבי תזונה. אם אתם בוחרים להימנע מחלב, מכל סיבה שהיא, גופכם עדיין יזדקק לאותם רכיבי תזונה.
הנה תשובותי לכמה מהדאגות הרווחות ביחס למוצרי חלב:
- אם אתם מודאגים מכך שמוצרי חלב קשים לעיכול, עליכם להבין כי לכל אדם יש תגובה אינדיבידואלית לכל מזון. אם אתם באופן אישי סבלתם מנפיחות או ממעי רגיז לאחר שתיית חלב, נסו לצרוך פחות ממוצרי החלב כדי לבחון האם תרגישו טוב יותר. אם אכן תחושו טוב יותר, ואתם בוחרים להפחית את צריכת מוצרי החלב שלכם, הקפידו לקבל סידן, ויטמין D, חלבון, ויטמין 2B, וכיוצ"ב ממקורות אחרים. מוצרי חלב דלי לקטוז כמו גבינות קשות, וחלב דל לקטוז הם תחליפים אפשריים שאולי יהיו לכם קלים יותר לעיכול.
- אם אתם מוטרדים מכך שמוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה עלולים לגרום לעליה בכולסטרול ולמחלת לב, בחרו במוצרי חלב בעלי אחוז שומן נמוך או נטולי שומן. בנוסף, הפחיתו שימוש בחמאה והשתמשו יותר בשמן זית.
- אם אתם מודאגים כי ההורמונים שבחלב עלולים לגרום לבגרות מינית מוקדמת ולפגיעה בבריאות, קחו בחשבון שיש מספר רב של הורמונים הן במזונות צמחיים והן במזונות מהחי. הם מעוכלים בקיבה, שמחסלת את הפעילות הביולוגית שלהם. אין שום מסקנה מבוססת מחקרית כי ההורמונים במוצרי חלב גורמים לבגרות מינית מוקדמת.
- אם אתם מוטרדים מאנטיביוטיקה שבחלב – היו רגועים. החלב נבדק לפני שיווקו כדי לגלות בו אנטיביוטיקה, ואם נמצאת כזו – הוא מושמד. החוואים של ימינו משתמשים באנטיביוטיקה באופן אחראי ורק במקרים של פרות חולות. השימוש (ההיסטורי) באנטיביוטיקה כדי למנוע מחלות ו/או כדי לעודד גדילה של הפרות מהווה הוצאה כספית נוספת עבורם.
- אם אתם חושבים שחלב שקדים או אורז מהווה תחליף שווה ערך לחלב פרה – חשבו שוב. יש להתייחס לחלב זה כ"משקה שקדים או אורז" משום שכמות החלבון בהם נמוכה מאוד והם דלים במרכיבי התזונה המצויים בחלב מהחי. אם אתם בוחרים בחלב ממקורות צמחיים (שקדים, אורז, קוקוס ואחרים), דאגו להשיג את החלבון שלכם ממרכיבים אחרים בתזונה. התחליף הלא-חלבי הטוב ביותר לחלב פרה הוא חלב סויה.
שיהיה לבריאות!
קרדיט: https://blog.nancyclarkrd.com/2018/09/20/the-milk-debate-does-it-really-do-a-body-good/#more-722